Alle basisscholen in Nederland worden regelmatig bezocht door de onderwijsinspectie. De scholen worden op een aantal vastgestelde onderdelen onderzocht. Dat kan gebeuren door samen met directeur, ib-er en teamleden te kijken of alle administratie op orde is, hoe de opbrengsten zijn en of de kwaliteit gewaarborgd is. Het kan ook dat de inspecteur de klassen bezoekt en praat met zowel kinderen, teamleden als ouders.
Worden er zaken ontdekt die niet op orde zijn, dan krijgt de school adviezen om een en ander te verbeteren. Gebeurt dit niet of in onvoldoende mate dan wordt de school als "zwak" beoordeeld en komt onder verscherpt toezicht te staan tot de problemen zijn opgelost.
Is de inspecteur tevreden over de school, dan krijgt deze een "basisarrangement". Dit houdt in dat de school in de normale cyclus van inspectiebezoek blijft vallen. Ons laatste bezoek vond plaats in het schooljaar 2013-2014, ook dit keer hebben wij het basisarrangement gekregen. Dit arrangement geldt voor de komende vier jaar.

Download hier het meest recente rapport van de onderwijsinspectie.
Rapport_van_bevindingen_vierjaarlijks_bezoek.pdf

Klik hier om naar de site van de onderwijsinspectie te gaan. Onze school is te vinden door in het zoekvenster "De Phoenix" en in het volgende venster "Zwolle" te typen.