Print

Schoolreis Lauwersoog

Wat hadden we een geluk met het weer! Op donderdag was het de (voorlopig) laatste zomerse dag en juist op die dag gingen wij met de bus naar Lauwersoog.
Ondanks de lange reis hadden de kinderen er ontzettend veel zin in. De dag was verdeeld in drie activiteiten. Deze werden begeleid door  gidsen van Natuurschool die steeds met ons mee gingen.
We begonnen met hybienetten te vissen op zoetwaterdiertjes in het Lauwersmeer. De vangst bestond vooral uit garnalen maar het was erg leuk en spannend om met blote voeten in het water met je schepnetje bezig te zijn. Daarna gingen we rondkijken in de haven, garnalen pellen en proeven (!) en met speciale netten op  krabben vissen. Veel kinderen durfden de krabben met hun handen uit het net te halen. De vangst werd gezamenlijk bekeken en weer terug gezet in de natuur.
Na de lunch nog even in de speeltuin spelen en daarna was het alweer tijd voor het wadlopen. Schoenen goed vast, korte broek aan en vooral het eerste stuk goed doorlopen en niet blijven staan anders zat je vast in de dikke modder. Dat lukte bij de meeste kinderen, hoewel er één schoen vast bleef zitten en niet meer terug gevonden werd. Na de modder was er gelukkig hard zand om op te lopen en konden de kinderen zien welke diertjes er allemaal in de wadbodem verstopt zitten. 
Ten slotte was er een flinke schoonmaaksessie nodig om alle zwarte modder weer van de kinderen af te spoelen, vieze schoenen en kleding in de vuilniszak te stoppen en redelijk schoon weer in de bus te gaan. 
het was al met al een bijzonder geslaagde dag! Foto's zijn te bekijken in het album schoolreis/lauwersoog2018.
Media
  • P1130319
  • P1130345
  • wad website