Print

Adventsvieringen

Op donderdag 7 december zijn we begonnen met de adventsvieringen. De eerste viering werd verzorgd door het team, de andere vieringen worden steeds vanuit een andere bouw gepresenteerd. De vieringen beginnen om 8.30 uur en ouders zijn welkom om te komen kijken.
De eerste kaars werd weer aangestoken terwijl de kinderen het eerste couplet van "Verlanglichtjes" zongen. Tijdens de vier adventsvieringen staat steeds een symbool uit de kerststal centraal. Bij deze eerste viering was dat de herder. Er was een verhaal over een herder, een liedje en een gedicht. Ook werd de symboliek van de figuur van de herder uitgelegd.

De tweede adventsviering werd vanuit de bovenbouw gepresenteerd. Het thema was: drie koningen. Drie kinderen uit de bovenbouw speelden Caspar, Melchior en Balthazar. Samen met de verteller brachten zij het verhaal tot leven. De symboliek die hierbij hoort werd ook uitgelegd en alle kinderen zongen samen "Op weg naar het licht".

Bij de  derde viering was de beurt aan de middenbouw. De engel stond op donderdag centraal in de viering. Ook nu weer een verhaal, een liedje, een gedichtje en de uitleg van "de engel". Er werden alweer drie kaarsjes aangestoken: Kerst komt steeds dichterbij! 

De vierde adventsviering werd gepresenteerd door de onderbouw. Zij hadden de ster als onderwerp. Het liedje van de verlanglichtjes konden we nu helemaal uit zingen. het is al bijna Kerstmis.
Er werd een mooi verhaaltje uitgespeeld waarin een sterretje op zoek ging naar dingen die het lieten stralen. Het bleek dat de ster ging stralen doordat wij samen spelen, samen werken en elkaar helpen. Er waren ook nog kinderen die samen een versje lieten horen en ten slotte nog een klein gedichtje. ten slotte werden er kleine sterretjes rond de boom geplakt en kreeg de stralende ster ook een plekje.

Media
  • P1110890.JPG
  • P1110891.JPG
  • P1110898.JPG
  • P1110899.JPG
  • P1110902.JPG
  • P1110910.JPG
  • P1110912.JPG