Print

Boerderij

De middenbouw op excursie naar de boerderij van juf Marieke en haar man Wim.

Omdat we een project hebben over jagers/verzamelaars en de eerste boeren hebben we een bezoek gebracht aan een echte boerderij. Namelijk het melkveebedrijf van juf Marieke en haar man Wim. Zo konden we goed het verschil zien tussen 6.000 jaar geleden en nu. En wat een verschil is dat!!
Afgelopen woensdag en donderdag hebben de 3 middenbouwgroepen op een prachtige herfstmorgen een bezoek gebracht aan deze mooie boerderij. Met hulp van veel enthousiast ouders zijn we naar de boerderij gereden die prachtig ligt tussen de weilanden en bossen van Hoonhorst en Dalfsen. We werden opgewacht door juf Marieke en haar man Wim. Al snel kregen we uitleg over wat we deze ochtend gingen doen. In 5 groepjes gingen de kinderen van alles ontdekken op de boerderij. Ook moest er een puzzel worden opgelost van allemaal woorden die de kinderen onderweg konden verzamelen. Er waren 5 grote onderdelen waar de kinderen wat langer bleven. Dit waren: pannenkoekjes maken en eten en wat lekkers drinken. Naar de melkrobot, waar boer Wim veel over wist te vertellen. Een skelterace tussen de sleufsilo’s. Een bezoek aan de ligboxstal en als laatste een bezoek aan de kalfjes.
Ondertussen zagen, roken en hoorden we nog van alles. Er waren zelfs kinderen die het durfden dat een kalfje lekker aan hun vingers mocht zuigen. Ook mochten we op de grote tractor klimmen. De betrokkenheid was er groot deze ochtend en de kinderen hebben ontzettend veel geleerd en plezier gehad. Al met al een hele leuke, leerzame ochtend die ook nog eens lekker was Een dag die de kinderen niet gauw zullen vergeten!!

De foto's staan in het album van de middenbouw

Media
  • DSCN1357.JPG
  • DSCN1368.JPG
  • DSCN1379.JPG