Doomijn BSO Zalmkolk

Sinds augustus 2015 is Doomijn kinderopvang gestart met buitenschoolse opvang (verder bso) in basisschool de Phoenix. Deze bso locatie heet Zalmkolk, naar de straatnaam waar de locatie is gevestigd. Doomijn biedt hier bso aan kinderen van 4-7 jaar. 8+ Kinderen zijn van harte welkom op locatie Doomijn Schellerpark.

Wie zijn wij?

Ons bso team bestaat uit vier enthousiaste vaste pedagogisch medewerkers, en vangen op locatie Zalmkolk kinderen tot 8 jaar op. Vanaf 8 jaar gaan de kinderen naar bso Schellerpark.  In onze eigen 2 bso-lokalen is het ronduit genieten. We hebben de ruimte, dus die krijgen de kinderen ook. In elke hoek is iets te beleven en te ontdekken. Er is een bouwhoek met lego en blokken, een huishoek met keukentje en we hebben zelfs een grote knutselkast. Daar mogen de kinderen zelf in duiken om te kiezen wat ze willen doen.

Die zelfstandigheid vinden wij belangrijk en de kinderen heel fijn. Maar samen doen is ook leuk. Zoals samen koken in onze eigen keuken, samen lezen en buitenspelen. Want ook dat kan hier geweldig goed, op het grote speelplein.  En de Wijkboerderij zit om de hoek en bezoeken wij met mooi weer. Trouwens, binnen is ook ruimte om te bewegen, want er is een fijne gymzaal waar wij gebruik van mogen maken. Eigenlijk kunnen we hier alle kanten op! Voor alles geldt natuurlijk dat niets moet. Kinderen mogen hier zelf kiezen, maar we stimuleren wel. Want met een beetje richting groei je een stuk sneller. En zo maken we samen van elke dag een avontuur.

Openingstijden

De bso is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14:30 tot 18:15 uur. Op woensdag en vrijdag is de BSO geopend van 12:15 -18:15 uur. 

Ook bieden wij op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ochtend voorschoolse opvang (vso) aan, vanaf 7:30.

Tijdens studiedagen van school zijn wij de gehele dag geopend van 7:30 tot 18:15 uur.

In de vakantieperiodes bieden wij ook opvang aan. De eerste en laatste week van de zomervakantie is onze BSO geopend. 

Hoe ziet een middag op de BSO eruit?

Om 14:30 (of 12:15 uur op woensdag en vrijdag) halen wij de kleuters uit de klas, de kinderen van groep 3 en 4 komen zelfstandig naar het bso lokaal toe. Er staan bekers met drinken klaar zodat de kinderen meteen wat kunnen drinken. De kinderen mogen altijd water pakken. De kinderen mogen vrij spelen, zowel binnen als buiten.

Om 15:00 eten wij fruit/groente. Wij bieden minimaal 3 verschillende soorten aan, en dit variëren wij elk seizoen.

Het is tijd voor vrij spel of een activiteit. Wij proberen mee te gaan met de thema’s die school aanbiedt. 

Rond 16:00 uur eten wij een cracker en dan is het tijd voor vrij spel.

17:30 uur gaan we alles opruimen waar niet meer mee gespeeld wordt en is het tijd voor een spelletje of een rustige activiteit zoals kleuren of strijkkralen maken.

Wij hebben een nauwe en prettige samenwerking met school en proberen zoveel mogelijk de lijn door te trekken naar de bso door middel van de methode ‘samen doen, is samen groeien’. Deze methode is gericht op groepsontwikkeling, sociale competenties, emotionele ontwikkeling en kinderparticipatie.

Contact

Interesse in een rondleiding of wilt u uw kind bij ons aanmelden? U vindt deze en meer informatie via: http://www.doomijn.nl/locaties/buitenschoolseopvang-zalmkolk

Liever persoonlijk contact?
Onze afdeling Klantenadvies is dagelijks bereikbaar van 8:30-16:30 op telefoonnummer: 038 – 4214521.

De locatie bso Zalmkolk kunt u bereiken via: 06 – 11 62 54 43

(van 14:00-18:15 uur) of per mail: bso.zalmkolk@doomijn.nl